Allegri looft geduld van Juventus en beschermt matige Dybala

Allegri looft geduld van Juventus en beschermt matige Dybala

23 september 2018 – Juventus-trainer Massimiliano Allegri was tevreden met de moeizame overwinning die zijn ploeg zondagavond boekte op bezoek bij promovendus Frosinone. Tien minuten voor tijd brak Cristiano Ronaldo pas de ban, toch was de manager opvallend positief. "We hadden verwacht dat het zo zou verlopen, we hadden het juiste geduld om uiteindelijk toch een doorbraak te forceren."Dat was de analyse van de oefenmeester na het duel. Tegen de promovendus had de coach eindelijk weer eens een basisplaats ingeruimd voor Paulo Dybala, maar de Argentijn liet het niet zien. "Paulo moet speelminuten maken. Hij moet fysiek sterker worden en dan heb je speelminuten nodig", legde hij die keuze uit. Het is niet voor het eerst dat de aanvaller tegenvalt dit seizoen.

"Hij hoeft geen faalangst te hebben. Je kunt de beste speler ter wereld zijn, als je mentaal niet honderd procent bent, zullen anderen eerst de bal krijgen. Mario Mandzukic wil bijvoorbeeld altijd de bal hebben, al was hij vanwege vermoeidheid niet heel scherp", aldus de coach.

Na vijf duels staat de buit van Juventus op vijftien punten: de volle mep. "De anderen liggen een beetje achter op ons, dus nu moeten we het gaspedaal juist dieper indrukken en een gat slaan, voor we de rechtstreekse confrontaties met hen hebben", besloot de oefenmeester.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 juni 2019

  2. dinsdag 18 juni 2019