Lyon met Memphis verslaat het Marseille van Strootman

23 september 2018, 22:55

Olympique Lyon heeft zondagavond in de Franse competitie een goede slag geslagen tegen Olympique Marseille. Met een bijrol voor basisspeler Memphis Depay en een dubbelslag van Bertrand Traoré versloeg de thuisploeg de bezoekers, met Kevin Strootman in het elftal. De middenvelder veroorzaakte een kwartier voor tijd een penalty, waaruit Nabil Fekir het duel, dat eindigde op 4-2, definitief kon beslissen.

Op dat moment was Memphis Depay overigens al gewisseld. Hij mocht na een uur voetballen naar de kant, op het moment dat zijn elftal al met 2-1 voorstond. Houssem Aouar had de score geopend, Florian Thauvin maakte voor de pauze gelijk op aangeven van Dimitri Payet. In het tweede bedrijf zorgde oud-Ajacied Traoré met twee treffers voor de voorsprong na een uur spelen.

Toen Strootman een kwartier voor tijd Traoré neerhaalde in het zestienmetergebied en Fekir raak schoot, was het duel definitief gespeeld. In de slotfase kreeg Marseille via Clinton N'Jie - hij kwam binnen de lijnen voor Strootman - nog een eretreffer én een rode kaart. Duje Caleta-Car mocht vertrekken na een harde overtreding op Traoré. Door de zege komt Lyon op gelijke hoogte met Marseille, met tien punten uit zes duels en staat daarmee in de subtop van de Ligue 1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen