FC Barcelona verspeelt eerste punten na rode kaart voor Lenglet

FC Barcelona verspeelt eerste punten na rode kaart voor Lenglet

23 september 2018 – FC Barcelona heeft zondagavond de eerste punten verspeeld van dit seizoen in de Primera Division. Na een rode kaart van Clément Lenglet kwam de ploeg flink in de problemen dankzij twee doelpunten van Cristhian Stuani, maar Gerard Piqué voorkwam dat de Catalanen verloren. Maar het eerste puntverlies van de competitie konden ze niet meer afwenden: 2-2.Niets wees erop dat het een zware avond zou worden voor FC Barcelona. De ploeg van Ernesto Valverde, die Ivan Rakitic en Philippe Coutinho rust gaf, was heer en meester in Camp Nou. Dat Lionel Messi, hij is met dit optreden de buitenlandse speler met de meeste duels in de Spaanse competitie, de score opende uit een pass van Arturo Vidal na twintig minuten was dan ook meer dan terecht. Het wachten was tot de tweede treffer voor de thuisploeg zou vallen in de derby.

Maar na een half uur werd zomeraanwinst Clément Lenglet met rood van het veld gestuurd. Er werd een overtreding op hem gemaakt, maar de VAR greep in en vond dat de verdediger zijn elleboog gebruikte in het duel. De scheidsrechter ging de beelden bekijken en kwam tot de conclusie dat dát inderdaad het geval was: een rode kaart was het logische gevolg.

Toen Stuani vlak voor rust ook nog eens gelijk maakte, waren de problemen van Barcelona serieus. De aanvaller van Girona was zes minuten na de rust weer trefzeker, waardoor de Catalanen met een man minder in de achtervolgingen kwamen. Met Samuel Umtiti, Rakitic en Coutinho als invallers lukte dat aardig. Piqué kopte na ruim een uur gelijk, Messi raakt de lat uit een vrije trap, Umtiti was van dichtbij nog in de buurt van de winnende goal.

Die viel echter niet, waardoor FC Barcelona tegen het eerst puntverlies van dit seizoen aanliep. Daarmee is het de koppositie niet kwijt, maar moet deze wel delen met Real Madrid. De Koninklijke verspeelde eerder punten tegen Athletic de Bilbao (2-2) en won dit weekend van Espanyol (1-0).

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 juni 2019

  2. dinsdag 18 juni 2019