Van Bommel looft karakter van PSV en aanvalsleider De Jong

23 september 2018, 19:09   Bijgewerkt: 23 september 2018, 23:09

Mark van Bommel heeft genoten van de overwinning van PSV zondagavond. Concurrent Ajax werd met een 3-0 nederlaag teruggestuurd naar Amsterdam en dus kon de oefenmeester na het duel in Eindhoven alleen maar tevreden zijn. "We hebben gespeeld naar onze wapens", aldus Van Bommel, die het karakter en werklust in de tweede helft loofde.

"We wilden voetballen, maar Ajax zette ons onder druk. Dan kunnen wij de bal op Luuk spelen en zo vanuit het middenveld doorvoetballen. Dat was mooi om te zien", vond Van Bommel, die de credits gaf aan aanvalsleider De Jong. "Hij verdeelt het spel met zijn hoofd, dat is een kwaliteit. Daarin is hij zo belangrijk voor ons. Niet alleen vandaag, al het hele seizoen. Maar nu heeft iedereen het gezien."

In de tweede helft deed Ajax wat het kon, maar hield PSV het helemaal dicht. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, qua werklust en balbezit. Gelukkig viel de 3-1 niet uit een scrimmage een kwartier voor tijd, dan kan het nog even lastig worden. Maar verder hebben we gewoon goed verdedigd", vond de trainer.

Hoewel het verschil groot was tussen beide ploegen, wilde Van Bommel absoluut nog geen conclusies verbinden aan dit duel wat betreft de titelstrijd. "Ajax heeft een goede ploeg, dat hebben ze in Europa laten zien. Wij winnen nu deze onderlinge confrontatie en hebben een mooie voorsprong, maar dat wil niet zeggen dat we al heel ver zijn. In tegendeel zelfs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen