De Jong haalde motivatie van beelden uit de kampioenswedstrijd

23 september 2018, 18:49

PSV rekende zondagavond keihard af met Ajax en dat was mede te danken aan Luuk de Jong. Bij afwezigheid van Matthijs de Ligt hadden de Amsterdammers geen werkend plan om de sterke aanvaller van PSV af te stoppen. De captain hield zelf dus een heerlijk gevoel over aan het duel in Eindhoven en loofde de effectiviteit van de landskampioen. "We maakten onze kansen direct af, dan beloon je jezelf voor de energie die je in de wedstrijd legt."

Dat vertelde hij meteen na het duel tegenover FOX Sports. "Ajax wilde hoog druk zetten, dus gingen wij wat directer spelen. Heel gedisciplineerd met elkaar", aldus de spits, die samen met zijn ploeggenoten voor het duel de beelden van het kampioensduel in april terug keek. "Dat motiveert alleen maar, dan wil je weer zo'n wedstrijd neerzetten."

De Jong had mede door die motivatie een uitstekende middag, want van zijn directe opponenten Daley Blind en Frenkie de Jong had hij in de lucht weinig te vrezen. "Heerlijk om die duels te winnen en bellen neer te leggen voor de spelers om me heen", vond De Jong, die zelf verantwoordelijk was voor de 2-0. "Die bal afmaken was moeilijker dan het lijkt, maar lekker dat die erin ging."

Hoewel PSV inmiddels al vijf punten voor staat na zes duels in de Eredivisie en het concurrent Ajax een flinke tik heeft gegeven, wilde De Jong nog niet teveel meegaan in de 'kampioenseuforie'. De Jong: "Het is vroeg in het seizoen, we zijn pas net begonnen. Natuurlijk is dit lekker, maar in deze wedstrijden word je geen kampioen. We moeten een goede reeks blijven neerzetten."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen