PEC Zwolle wint bij Emmen en kruipt langzaam uit het dal

23 september 2018, 16:26

PEC Zwolle heeft zondagmiddag op bezoek bij FC Emmen de tweede overwinning van het seizoen geboekt: 0-1 Na een half uur spelen zorgde Rick Dekker met een van richting veranderd schot voor de enige treffer in het duel. Emmen had vooral voor rust kansen op de 1-1, na rust slaagde het er nauwelijks in om gevaar te stichten. Door de zege verschaft Zwolle zich wat lucht onderin de Eredivisie en staat het nu weer boven de rode streep.

Ondanks dat PEC Zwolle van de laatste 21 wedstrijden tegen gepromoveerde clubs er zestien had gewonnen, zal het niet met bijster veel vertrouwen richting Emmen zijn afgereisd. Zwolle won tot nu toe alleen pas van FC Groningen (0-1) en verloor vorige week met 0-2 van Vitesse. Emmen daarentegen had al zeven punten verzameld en stond stevig op de negende plek. Voor PEC was het dus aansluiten of voorlopig even afhaken.

Het was verdiend, maar Emmen had in de eerste helft zomaar terug kunnen slaan. Het was dat Mickey van der Hart geweldig redde bij een kans voor Michael Chacon en dat Luciano Slagveer op slag van rust een enorme kans verprutste, anders was de stand halverwege 1-1 geweest. Nu moest Emmen in de tweede helft gaan komen om de tweede nederlaag in huis af te wenden.

Dat was de laatste grote kans voor Emmen in deze wedstrijd, want Zwolle zorgde ervoor dat het geen slotoffensief over zich heen kreeg. In de laatste minuten kreeg het zelf de grootste kansen op een treffer. Invaller Stanley Elbers zag zijn schot worden gepareerd door Kjell Scherpen en de keeper had vlak voor tijd geluk dat de bal niet het doel in stuiterde toen hij een schot los liet. Zwolle won zo nipt  van Emmen en boekte de tweede overwinning van het seizoen, voor Emmen was het de derde nederlaag van dit seizoen.

Opstellingen en beoordelingen:

FC Emmen: Kjell Scherpen 6, Gersom Klok 5, Nick Bakker 6, Keziah Veendorp 6, Caner Cavlan 6, Reuven Niemeijer 6, Glenn Bijl 5.5, Hilal Ben Moussa 5 (54. Anco Jansen 6), Michael Chacon 6.5 (81. Henk Bos -), Luciano Slagveer 4.5 (71. Jafar Arias 5.5), Nicklas Pedersen 6.

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 7.5, Kingsley Ehizibue 7, Thomas Lam 5.5 (63. Darryl Lachman 5.5), Sepp van den Berg 6.5, Bram van Polen 6, Zian Flemming 5, Clint Leemans 6 (82. Gustavo Hamer -), Rick Dekker 7, Younes Namli 5 (66. Stanley Elbers 6), Mike van Duinen 5.5, Vito van Crooy 5.5.

Man of the match: Mickey van der Hart

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.