Groeneveld en Brugge imponeren met grote winstpartij in Gent

23 september 2018, 16:17

Op imponerende wijze heeft regerend kampioen Club Brugge zondagmiddag KAA Gent opzij gezet. De koploper kwam dankzij Arnaut Danjuma Groeneveld voor rust op voorsprong en liep vervolgens uit naar een eclatante 0-4 overwinning.

Groeneveld is bezig aan een sterk seizoen bij Brugge en opende het duel met de nummer vijf in de 33ste minuut. De Nederlandse buitenspeler bekroonde een goede actie door de 0-1 te maken. Hij staat daardoor na acht speelronden al op vier doelpunten. Groeneveld was ook belangrijk bij de 0-2 die vijf minuten na de doelwissel viel. Op aangeven van de Jong Oranje-speler kon collega-aanvaller Wesley de 0-2 aantekenen.

In de tweede helft liet Brugge de kans om nog verder uit te lopen niet onbenut. Op aangeven van Ruud Vormer maakte Wesley ook de 0-3 en daar bleef het niet bij. De Braziliaanse buitenspeler vervolmaakte zijn officieuze hattrick vervolgens acht minuten voor tijd. Daarmee boekte Brugge op fraaie wijze de vierde zege op rij.