Lucius kijkt uit naar PSV - Ajax: "Het is haat en nijd, oorlog"

23 september 2018, 12:12

De topper tussen PSV en Ajax belooft zondagmiddag een zeer interessante te worden. Beide topclubs maken tot dusver een sterke indruk en de krachtmeting is wat dat betreft misschien interessanter dan de laatste jaren. Theo Lucius heeft er zin in.

De 41-jarige oud-verdediger speelde vier seizoenen bij PSV. "Ik verwacht een wedstrijd met aanvallend voetbal. PSV is erg gevaarlijk vanuit de omschakeling. Ze zijn in vorm en ik vind ze erg volwassen overkomen. Ajax zal proberen het spel te maken", zegt hij op de clubwebsite van de Eindhovenaren.

Lucius vindt dat de thuisploeg meer kans maakt op de winst. "Voor mij is PSV de grote favoriet." Dat PSV verloor bij FC Barcelona, maakt volgens hem niets uit. "Ik denk niet dat dat een negatieve impact heeft, het geeft juist positieve energie omdat je juist extra gemotiveerd bent om iets recht te kunnen zetten. Niemand hoeft zich op te laden voor zo'n duel, dat gaat echt automatisch. Het voelt net als een Champions League-wedstrijd."

Lucius speelde zeven jaar bij PSV en weet hoe mooi het is om de krakers tegen topclubs te spelen. "De duels met Ajax en Feyenoord, dat zijn natuurlijk de echte toppers. Daar wil niemand van verliezen, PSV ook niet. Het is haat en nijd, het is oorlog. De druk van buitenaf is zoveel groter. Iedereen leeft mee: spelers, supporters, de pers. Er heerst altijd een andere spanning en die is voelbaar bij iedereen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen