Dit is wat Van Bommel en Ten Hag verwachten van de kraker

23 september 2018, 11:11   Bijgewerkt: 23 september 2018, 11:44

Zowel PSV als Ajax verloor dit Eredivisie-seizoen nog niet, maar daar kan zondagmiddag verandering in komen. De nummers één en twee van de competitie strijden vanmiddag om 16.45 uur tegen elkaar in Eindhoven. Dit is wat Mark van Bommel en Erik ten Hag van de wedstrijd verwachten.

"Ajax maakt altijd meer los"

PSV-trainer Van Bommel blikte vrijdag vooruit op de kraker. "Ajax maakt altijd meer los dan andere wedstrijden", zei hij. "De sfeer van de kampioenswedstrijd afgelopen jaar is onmogelijk te beschrijven. Ik hoop dat onze fans weer zoiets creëren." Waar PSV midweeks in de Champions League een maatje te klein bleek voor FC Barcelona, daar maakte Ajax in het miljardenbal indruk door met 3-0 te winnen van AEK Athene. "Het was goed wat Ajax liet zien, woensdag. Maar ik heb me niet zoveel met hen bezig gehouden afgelopen week."

De oefenmeester hoeft zijn spelers niet uit te leggen wat er zondag op het spel staat. "Natuurlijk hoef ik de rivaliteit niet over te brengen op mijn spelers. De meesten hebben al vaker tegen Ajax gespeeld. Ik kon altijd enorm genieten van die sfeer en rivaliteit", zei Van Bommel, die aangaf dat PSV niet voor een punt gaat spelen. "Wij willen winnen, dus daar spelen we voor. Zo ging ik vroeger al het pleintje op. Rekenen daar doe ik niet aan."

Van Bommel beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Maxi Romero, Ryan Thomas en Dante Rigo ontbreken.

"We hebben er ontzettend veel zin in"

Ajax-coach Erik ten Hag liet in zijn vooruitblik weten dat zijn ploeg staat te popelen. "We spelen een topper, de nummer één tegen de nummer twee. We hebben er ontzettend veel zin in, maar dat hebben we in elke wedstrijd. Mijn spelers stralen in iedere wedstrijd spelplezier uit en zondag zal dat zeker het geval zijn", zei Ten Hag. Over de kracht van de koploper wil hij zich niet uitlaten. Ten Hag focust zich vooral op zijn ploeg. "Ik kijk vooral naar onszelf. Wij hebben alle respect voor de tegenstander, maar wij kijken vooral naar onszelf en hoe wij ons kunnen ontwikkelen. Maar PSV is een uitdagende tegenstander die ook heel goed is."

Dat Ajax vorig seizoen met 3-0 afgeschminkt werd in Eindhoven, zegt Ten Hag niets. "Dat was een wedstrijd op zich in een totaal andere context. Nu is het totaal anders, maar het blijft wel de nummer één tegen de nummer twee. De rivaliteit is hoog. Iedere wedstrijd is cruciaal en zo zullen we ieder duel ook benaderen. Wij willen iedere wedstrijd winnen en we willen beter worden. We zullen er zondag alles aan doen om de beste te zijn."

De kans is groot dat twijfelgevallen David Neres en Klaas-Jan Huntelaar gewoon kunnen starten in Eindhoven. Achter de naam van captain Matthijs de Ligt staat nog een groot vraagteken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen