Van de Beek komt er niet aan te pas: "Hij is geen controleur"

23 september 2018, 09:01

Ondanks dat Donny van de Beek prima inviel tegen AEK Athene, begint de middenvelder zeer waarschijnlijk zondagmiddag weer op de bank bij Ajax voor de topper tegen PSV. Volgens Hedwiges Maduro is de international het slachtoffer van het systeem dat Ajax hanteert.

Tegen AEK stond Carel Eiting in de basis in plaats van Van de Beek. Volgens Maduro komt dat omdat Van de Beek geen controleur is. "En dat weet hij zelf ook", zegt de oud-Ajacied tegen de NOS. "Anders dan in het verleden speelt Ajax nu met twee controleurs. En Van de Beek is geen controleur. Dus is hij de pineut. Zoals Bart Ramselaar dat bij PSV is. Ook een goede voetballer, maar in het systeem dat ze spelen is er geen plaats voor hem…"

Als invaller toont Van de Beek wel zijn waarde, weet Maduro. "Bovendien is hij perfect voor de bank. Dat is niet fijn voor hem, maar hij is wel iemand die iets kan forceren met zijn diepgang." Van de Beek zou zich volgens Maduro moeten richten op de concurrentiestrijd voor de plaatsen van de drie diepste middenvelders. Daar spelen nu Hakim Ziyech, Dusan Tadic en David Neres. "Zeker omdat Ten Hag in die linie van zijn spelers verlangt dat ze horizontaal bewegen: van binnen naar buiten of van buiten naar binnen. Ziyech, Tadic en Neres spelen op die manier, maar Van de Beek moet het hebben van zijn verticale loopacties, zijn diepgang is zijn kwaliteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen