Gisteren gemist: veel remises in Eredivisie, VVV wint

23 september 2018, 00:30   Bijgewerkt: 22 september 2018, 23:49

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 22 september.

Bayern zegeviert weer en laat Schalke op nul punten staan

Vorig seizoen werd Schalke 04 tweede in de Bundesliga, maar dit seizoen loopt het voor geen meter bij de formatie van Domenico Tedesco. De club uit Gelsenkirchen verloor de eerste drie wedstrijden in de Bundesliga en bleek zaterdag ook niet opgewassen tegen Bayern München: 0-2.

Buitenland: Atlético Madrid en Tottenham pakken volle pond

Atlético Madrid en Tottenham Hotspur hebben zaterdag geen fout gemaakt in hun competitieduels. De Spanjaarden wonnen op visite bij Getafe met 0-2, terwijl Tottenham tegen Brighton & Hove Albion in een 1-2 eindstand uitmondde.

Fortuna en Willem II scoren acht keer in doelpuntenfestival

Een geweldig spektakelstuk tussen Fortuna Sittard en Willem II is zaterdagavond in 4-4 geëindigd. De Limburgers knokten zich drie keer terug van een achterstand en zijn de morele winnaars van de avond. Willem II kwam telkens op voorsprong, maar zag die ook binnen de kortste keren als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Heerenveen recht rug en ontsnapt laat bij Excelsior

Excelsior en sc Heerenveen hebben de punten zaterdag gedeeld na een vermakelijke pot voetbal in Rotterdam. Excelsior had verreweg het beste van het spel in de eerste helft, maar zag na rust Heerenveen langszij komen. Invaller Jizz Hornkamp wist in de blessuretijd van de wedstrijd een punt te redden voor de ploeg uit Heerenveen. Excelsior geeft daardoor net als vorige week een zege uit handen: 3-3.

ADO herpakt zich in Airborne-duel, kippenvel na Oss-eerbetoon

Vitesse heeft zich tijdens de jaarlijkse Airborne-wedstrijd tevreden moeten stellen met een 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag. De Arnhemmers heersten voor rust tegen het armetierige ADO, dat zich na rust echter oprichtte en revanche nam voor de 0-7 nederlaag tegen PSV. Tijdens de wedstrijd werd niet alleen de Slag om Arnhem uit 1944 herdacht. Alle aanwezigen in het Gelredome, ook de spelers en officials, stonden op stil bij het tragische treinongeluk in Oss.