Van der Gaag: "Gaat om trots die je in flikker moet hebben"

22 september 2018, 23:01

Het is code rood bij NAC Breda. De Brabanders hebben pas één duel gewonnen en werden zaterdag compleet afgeschminkt door VVV-Venlo. Trainer Mitchell van der Gaag is woest op zijn manschappen na de 3-0 zeperd.

"Het is van te voren heel makkelijk om vooraf te zeggen wat we willen, maar als de scheidsrechter fluit dan moet je er ook daadwerkelijk staan. Ik heb vandaag geen ploeg gezien", zegt de coach op de clubwebsite. "In het eerste kwartier hebben we hooguit veel de bal gehad, waar eigenlijk geen gevaar uitkwam. Ik denk dat ik drie jongens hun niveau heb zien halen en de rest heeft gewoon de ondergrens aangetikt. We hebben het altijd over balbezit, maar het gaat ook over mannelijk verdedigen, alles doen om te voorkomen dat je tegenstander scoort. Dat heb ik gewoon niet gezien."

Van der Gaag zag dat zijn ploeg compleet kansloos was. "Als je na een uur spelen met 3-0 achter staat en je gaat dan tackles maken, dan heb je het gewoon niet begrepen. We hebben geen trots gehad, we willen allemaal heel veel, maar het gaat om de trots die je in je flikker moet hebben. Om duels te winnen en om te voorkomen dat je achter komt te staan. Je laat je vandaag gewoon gewillig naar de slachtbank leiden. Daarvoor werken we te hard. Ik ben altijd loyaal naar mijn spelers toe, maar ik heb ook mijn trots en dan voelt het vandaag echt alsof je in de steek wordt gelaten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen