Fortuna en Willem II scoren acht keer in doelpuntenfestival

22 september 2018, 20:36

Een geweldig spektakelstuk tussen Fortuna Sittard en Willem II is zaterdagavond in 4-4 geëindigd. De Limburgers knokten zich drie keer terug van een achterstand en zijn de morele winnaars van de avond. Willem II kwam telkens op voorsprong, maar zag die ook binnen de kortste keren als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Fortuna zal ongetwijfeld met een lekker gevoel hebben toegewerkt naar de pot tegen Willem II. Vorige week zondag boekten de Zuid-Limburgers op bezoek bij NAC de allereerste zege sinds de terugkeer naar de Eredivisie. Dat de Fortunezen er zin in hadden was goed te zien in de beginfase. Al binnen het kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong via het duo Diemers/Dammers. De hoekschop werd genomen Mark Diemers en verdediger Wessel Dammers tikte binnen. 

Dat was ook de ruststand, maar dat wilde niet zeggen dat beide ploegen na een kwartier pauze rustig aan zouden beginnen. Zeker Willem II niet dat uit de aftrap direct toesloeg. Binnen twintig seconden lag de bal al in het netje via Donis Avdijaj. De Duitser rondde een geweldige aanval af door de bal al glijdend onder Fortuna-doelman Alexei Koselev te schuiven. Blije gezichten alom bij de Tilburgers, maar wederom van korte duur. Dezelfde Novakovich kreeg een paar minuten later iets teveel ruimte om aan te leggen en plaatste zijn schot in de lange hoek buiten bereik van Timon Wellenreuther: 3-3.

Willem II probeerde daarna nog de vijfde treffer van de avond te maken, maar Alexei Koselev hield de Limburgers op de been. Met een fenomenale redding op een schot van Fran Sol redde de doelman een punt voor zijn ploeg. Voor Willem II zat er meer in nadat het drie keer een voorsprong voorspeelde, maar de wilskracht van Fortuna moest beloond worden met minimaal een puntje. Een krankzinnig voetbalgevecht eindigt daarmee zonder winnaar.

Opstellingen en beoordelingen

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 7; Allessandro Ciranni 6, Wessel Dammers 7, Branislav Ninaj 6, Marco Ospitalieri 5; Ahmed El Messaoudi 5.5, Mark Diemers 6.5, Jorrit Smeets 6 (59. Amadou Ciss 5.5) ; Lisandro Semedo 5 (45. Lazaros Lamprou 6), Andrija Novakovich 8, Jose Rodríguez 7.5 (84. Lars Hutten)

Willem II: Timon Wellenreuther 6.5; Damil Dankerlui 6, Fernando Lewis 5.5, Freek Heerkens 6.5, Diego Palacios 6.5; Pol Llonch 6, Daniel Crowley 8, Elmo Lieftink 7; Jordy Croux 6.5 (80. Vurnon Anita), Fran Sol 8, Donis Avdijaj 7.5

Man of the Match: Andrija Novakovich

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen