Van Dijk valt uit bij winnend Liverpool, Man City juicht ook

22 september 2018, 17:53   Bijgewerkt: 22 september 2018, 18:55

Koploper Liverpool heeft ook de zesde competitiewedstrijd in drie punten omgezet. Southampton kon zaterdagmiddag geen partij bieden op Anfield Road en werd, mede door een eigen goal van Wesley Hoedt, met 0-3 de kleedkamer ingestuurd. Het slechte nieuws voor de topclub was dat Virgil van Dijk geblesseerd uitviel. Achtervolger Manchester City maakte op visite bij Cardiff City ook geen fout: 0-5. Manchester United deed dit wel en speelde met 1-1 gelijk tegen Wolverhampton Wanderers.

Liverpool - Southampton 3-0

Ook na zes competitiewedstrijden heeft Liverpool nog geen fout gemaakt. Het team van Jürgen Klopp, dat midweeks van Paris Saint-Germain won, legde Southampton simpel met 3-0 over de knie. De zege werd ingeleid door een eigen goal van Wesley Hoedt, die na tien minuten knullig de wedstrijd openbrak. Joël Matip, die weer eens mocht starten, en Mohamed Salah bepaalden de eindstand nog voor rust op 3-0. Voor Salah was de treffer een mooi moment omdat hij de laatste weken vanwege zijn doelpuntendroogte de nodige kritiek kreeg. Het slechte nieuws voor Liverpool was dat Virgil van Dijk tien minuten na de pauze het veld moest verlaten. De Nederlander liep tegen zijn oude werkgever een ribblesure op en kon niet verder. Het is nog afwachten hoe ernstig de kwetsuur is.

Cardiff City - Manchester City 0-5

Cardiff City staat pas op twee punten en had zaterdag niets te vertellen tegen Manchester City. De Engelse club won simpel met 0-4 en revancheerde zich voor de midweekse nederlaag tegen Olympique Lyon. Het pleit was al voor rust beslecht, aangezien er na 45 minuten al een 0-3 stand op het scorebord van de promovendus stond. Sergio Agüero, Bernardo Silva en Ilkay Gündogan maakten de goals. Na de pauze haalde Manchester City de voet van het gaspedaal maar scoorde het nog wel twee keer. Riyad Mahrez maakte als invaller een goede beurt door twee keer te scoren: 0-5. City staat nog altijd twee punten achter op klassementsleider Liverpool.

Manchester United - Wolverhampton Wanderers 1-1

Liverpool en Manchester City kenden dus een gemakkelijke middag, maar dat gold niet voor Manchester United. Dat Wolverhampton Wanderers-uit een lastige wedstrijd is, weet de ploeg van José Mourinho inmiddels ook. Een doelpunt van Fred zette United nog wel op het goede spoor, maar na de pauze ging het mis. Een prachtige kegel van Joao Moutinho betekende de 1-1. De thuisploeg had verreweg het meeste balbezit en flirtte meermaals met de winnende goal, maar die bleef de bezoekers bespaard. Door het puntenverlies is de achterstand van nummer vijf United op koploper Liverpool al acht punten.

Bekijk hier alle Premier League-uitslagen.