Klaassen loodst Werder naar zege, Weghorst verliest

22 september 2018, 18:00   Bijgewerkt: 22 september 2018, 19:48

In de vierde speelronde van de Bundesliga heeft Davy Klaassen zijn rekening geopend in Duitsland. De Nederlandse topaankoop maakte op bezoek bij FC Augsburg zijn eerste treffer en tekende daarmee voor de winnende goal: 2-3. Wout Weghorst kende een minder positieve avond en ging met VfL Wolfsburg onderuit tegen laagvlieger SC Freiburg. Ondertussen hielden 1899 Hoffenheim en Borussia Dortmund elkaar in evenwicht (1-1).

1899 Hoffenheim - Borussia Dortmund 1-1

1899 Hoffenheim en Borussia Dortmund eindigden vorig seizoen allebei in de topvier en spelen dit seizoen dus Champions League-voetbal. Midweeks waren de topclubs dus in actie gekomen in Europa, maar toch maakten de teams er zaterdag tegen elkaar een leuke partij van. Hoffenheim won tot dusver nog geen duel dit seizoen en de vreugde was dan ook groot toen Joelinton een minuut voor tijd de 1-0 maakte. Toen Dortmund-speler Abdou Diallo een kwartier voor tijd rood kreeg, leek de buit binnen voor Hoffenheim. Dat was echter niet zo. Met tien man kwam Dortmund langszij en dat was te danken aan Christian Pulisic. De Amerikaan kegelde zes minuten voor het sluiten van de markt de 1-1 tegen de touwen. Hoffenheim staat daardoor op vier punten terwijl Dortmund met acht punten aardig meedoet in de top. Bij Hoffenheim stond Joshua Brenet overigens voor het eerst in de basis. 

FC Augsburg - Werder Bremen 2-3

Met Davy Klaassen in de basis sloeg Werder Bremen, dat nog ongeslagen is, kort voor rust toe bij FC Augsburg. In een tijdsbestek van drie minuten zorgde de bezoekers via Max Kruse en Maximilian Eggestein voor een 0-2 stand. Augsburg liet zien dat kunstje ook te beheersen en deed na de pauze hetzelfde. Binnen drie minuten was het 2-2 door goals van Ja-Cheol Koo en Philipp Max. De ploeg van basisklant Jeffrey Gouweleeuw stevende daarmee op een remise af, maar had kennelijk buiten Davy Klaassen gerekend. De Nederlandse middenvelder schoof een kwartier voor tijd de 2-3 binnen en maakte zijn eerste treffer in Duitse dienst. Dat was te danken aan keeper Fabian Giefer, die een lage voorzet door zijn benen liet glippen en Klaassen daarmee een niet te missen kans bood: 2-3.

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 1-3

Met zeven punten uit drie duels was VfL Wolfsburg uitmuntend gestart in de Bundesliga, maar zaterdag had de ploeg een totale offday. Thuis werd er ruim verloren van SC Freiburg en dat mag een verrassing heten. Freiburg had voor vandaag pas één punt verzameld maar kwam geweldig uit de startblokken. Roland Sallai en Nils Petersen zorgden voor een 0-2 stand na twintig minuten. Mike Frantz maakte het feest compleet door vijf minuten na de doelwissel nog de 0-3 te maken. Admir Mehmedi deed namens Wolfsburg vervolgens op aangeven van Wout Weghorst nog wel iets terug, maar dat was niet meer dan een eretreffer. Weghorst maakte de negentig minuten vol bij de thuisclub.

Overige uitslagen

Nürnberg - Hannover 96 2-0

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 4-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen