Spoorboekje: absolute kraker in Eindhoven tussen PSV en Ajax

23 september 2018, 07:00   Bijgewerkt: 22 september 2018, 23:36

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 23 september.

Nieuws

Reacties op Eredivisie-duels

Het was zaterdag weer een bewogen avond in de Eredivisie, waar weer naar hartenlust gescoord werd. De reacties van de hoofdrolspelers komen vandaag uiteraard voorbij.

Wedstrijden

Feyenoord - FC Utrecht (12.15 uur)

Onder leiding van de nieuwe coach Dick Advocaat gaat FC Utrecht in Rotterdam op zoek naar punten. De Utrechters staan in de onderste regionen van de Eredivisie en moeten bij Feyenoord, dat in de subtop staat, voor een stuntje zorgen. Vorig jaar werd het 3-1 voor de thuisploeg, onder meer dankzij een goal van Robin van Persie. Feyenoord moet winnen om in de buurt van Ajax en PSV te blijven, zeker omdat die twee tegen elkaar spelen.

PSV - Ajax (16.45 uur)

Het croissantje van de lunch, het neusje van de zalm, de kers op de taart van deze speelronde. PSV - Ajax is de absolute topper van dit weekend. De Eindhovenaren wonnen in mei met 3-0 van de Godenzonen en pakten toen tegen de rivaal de landstitel. Dat willen ze in Amsterdam nooit meer meemaken. Interessant is ook om te zien hoe beide ploegen de doordeweekse wedstrijd in de Champions League hebben verteerd. Bij een uitoverwinning wipt Ajax over koploper PSV heen. Wint PSV, dan is het gat al vijf punten. 

FC Barcelona - Girona FC (20.45 uur)

De Catalanen zijn na vier wedstrijden in La Liga en de 4-0 overwinning op PSV in de Champions League nog altijd foutloos. De thuiswedstrijden tegen promovendus Girona FC moet op papier geen probleem zijn, al staat Girona gewoon keurig op zeven punten uit vier duels. Het duel is wel interessant om een andere reden: de terugwedstrijd wordt mogelijk in de Verenigde Staten gespeeld. Wie weet laten supporters van beide kanten zich daar tijdens de wedstrijd in woord en gebaar wel over uit.

Voetbal op tv

10.00 uur: De Tafel van Kees, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

12.15 uur: Feyenoord - FC Utrecht, FOX Sports 1, verslag van het duel in de Eredivisie

14.30 uur: FC Groningen - AZ, FOX Sports 1, verslag van het duel in de Eredivisie

14.30 uur: PEC Zwolle - FC Emmen, FOX Sports 2, verslag van het duel in de Eredivisie

14.30 uur: West Ham United - Chelsea, Ziggo Sport, verslag van het duel in de Premier League

16.45 uur: PSV - Ajax, FOX Sports 1, verslag van het duel in de Eredivisie

17.00 uur: Arsenal - Everton, Ziggo Sport, verslag van het duel in de Premier League

19.00 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1, samenvattingen van de Eredivisie-duels

19.50 uur: Rondo, Ziggo Sport, Ziggo Sport, voetbalpraatprogramma

22.20 uur: Studio Voetbal, NPO 1, voetbalpraatprogramma

22.45 uur: Match of the Day, BBC One, samenvattingen van de Premier League-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen