Klopp roemt Salah en vreest niet voor doelpuntendroogte

22 september 2018, 11:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool-manager Jürgen Klopp maakt zich niet druk om het achterlopende moyenne van sterspeler Mohamed Salah. De Egyptenaar heeft er na zes wedstrijden pas twee inliggen, maar Klopp is desondanks tevreden over de aanvaller. "Verdedigend was hij de laatste twee wedstrijden geweldig."

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel van Southampton later vandaag (zaterdag) geeft de Duitser te kennen blij te zijn met Salah. Dat hij even niet scoort, vindt Klopp niet zo erg. "Verdedigend was hij de laatste twee wedstrijden geweldig. Het is heel normaal voor een aanvallende speler dat er tijden zijn dat je niet scoort. Hij blijft zeer dreigend, dat liet hij ook zien in die wedstrijden."

Vorig seizoen kegelde Salah er in 52 wedstrijden maar liefst 44 in het netje. "Natuurlijk zijn de verwachtingen hoog door vorig seizoen, dat is normaal." Op een opmerking van een journalist, die liet weten dat Salah er rond deze tijd vorig seizoen al drie had gemaakt, reageerde Klopp des Klopps: "Wow, dat is een crisis. Er is echt geen probleem."

Salah werd in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain gewisseld door Klopp een baalde daar zichtbaar van. Klopp wilde er niet teveel woorden aan wijden. "Het zit goed tussen ons."

Met Salah ongetwijfeld in de basis, net als de Nederlanders Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk, begint Liverpool zaterdag aan de zesde wedstrijd in de Premier League. De eerste vijf werden gewonnen en Southampton moet het volgende slachtoffer van The Reds worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen