Gakpo van Camp Nou naar Herdgang: "Voetbal is voetbal"

Gakpo van Camp Nou naar Herdgang: "Voetbal is voetbal"

22 september 2018 – Cody Gakpo werd vrijdagavond de matchwinner namens Jong PSV in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Zijn intikker zorgde voor een 1-0 overwinning voor de Eindhovenaren en Gakpo sloot daarmee een aparte week af. Eerst zat hij bij PSV 1 op de bank tegen FC Barcelona, waarna hij in de kelder van het profvoetbal Jong PSV naar de overwinning schoot.Zelf maakt het hem naar eigen zeggen weinig uit waar hij minuten maakt. "Voetbal is voetbal, of dat nou in Camp Nou is of hier", klinkt het tegenover Eindhovens Dagblad. "Zodra dat eerste fluitje klinkt, moet je proberen te winnen."

Tegen FC Volendam was zijn goal genoeg voor de overwinning. Dat het een simpele intikker was, maakt Gakpo niet uit. "Mooie goals zijn altijd welkom, maar punten zijn belangrijker." Het was voor Jong PSV de eerste zegen sinds weken. "We hebben het een paar keer in de laatste minuten weggegeven, zelfs in de laatste seconde. Dan is het toch lekker als het een keer wel lukt en zonder al te veel problemen."

Vorig seizoen werd Gakpo al opgenomen in de A-selectie en hij weet dat er veel van hem verwacht wordt in de Eerste Divisie. "Ik leg mezelf ook druk op en dat moet om goed te presteren."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 2 december 2020

  2. dinsdag 1 december 2020