Topscorer Peterson hint naar nationale ploeg Zweden

Topscorer Peterson hint naar nationale ploeg Zweden

22 september 2018 – Kristoffer Peterson is de nieuwe topscorer van de Eredivisie. Met zeven goals uit zes competitiewedstrijden is de Zweed net als heel Heracles Almelo uitstekend begonnen aan de competitie. Of een debuut in de nationale ploeg van Zweden lonkt, houdt Peterson in het midden. "Dat is een mogelijkheid, ja."Heracles won afgetekend met 4-0 van De Graafschap en Peterson was wederom een van de uitblinkers. De buitenspeler maakte de tweede treffer van de Heraclieden en staat daardoor al op zeven goals. Het leverde voor de camera van FOX Sports een blije Peterson op. "Ik ben tevreden over mijn prestaties, maar nog niet tevreden genoeg. Het gaat goed op dit moment. Kijk waar we staan. Omdat het met de ploeg zo goed gaat, speel ik met veel plezier en vertrouwen."

Een Peterson in bloedvorm lijkt aanspraak te maken op zijn eerste uitverkiezing voor de nationale ploeg van Zweden. Hij speelde wel al in verschillende jeugdelftallen, maar een debuut voor het 'echte' Zweden heeft nog niet plaatsgevonden. "Dat is een mogelijkheid, ja", blijft Peterson schimmig. "Maar het is niet iets waar ik op gefocust ben. Ik ken mezelf en ik moet iedere dag honderd procent geconcentreerd zijn. Dan zien we wel wat er gaat gebeuren."

Vooralsnog zit het met die concentratie wel goed, getuige de zeven goals en de derde plaats van Heracles Almelo. Met dertien punten uit zes wedstrijden is de start van de Almeloërs uitstekend te noemen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020