Meijers over tirades Achilles-docu: "Natuurlijk baal ik"

22 september 2018, 09:12

Oud-Achilles '29-trainer Eric Meijers kan niet wachten op de première van de documentaire Voetbal is Oorlog. In de teaser van de film, waar de Groesbeekse club gevolgd wordt, staat een woedende Meijers geregeld in de spotlights. Onder meer zijn tirade tegen een journalist van De Gelderlander ging viral: "Ik ben altijd abonnee gebleven."

Meijers schold onder meer een verslaggever van De Gelderlander de huid vol en noemde zijn werkgever een 'kutkrant'. Ook 'kutkeeper' Robbert te Loeke kreeg het er geregeld van langs. "Natuurlijk baal ik", reageert hij in De Gelderlander. "Dit had ik niet zo moeten doen. Je ziet een trainer die vol emotie en adrenaline zit, die een stuk van zijn levenswerk verliest."

Twee jaar geleden gaf Achilles toestemming voor de documentaire. Volgens Meijers was dat even wennen. "Ik was anderhalf jaar, vijf dagen in de week, omringd door camera's en microfoons. Daar sta je dan niet altijd meer bij stil. Iedereen die voetbalt, weet dat dit soort taal in de kleedkamer wordt gebruikt, maar normaal ziet de buitenwereld daar niets van."

Eerder minderde Meijers zijn toon over Te Loeke en ook De Gelderlander komt er in het gesprek wat beter vanaf dan in de documentaire. "Ik ben altijd abonnee gebleven, maar ik vind dat bij de verslaggever echt altijd het glas halfleeg was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen