Frenkie de Jong kon naar PSV, maar is blij met Ajax

22 september 2018, 08:56

Toen Frenkie de Jong enkele seizoenen geleden nog een jonkie bij Willem II was, waren PSV en Ajax belangrijke gegadigden om de middenvelder annex verdediger over te nemen. De Jong koos voor Ajax. "Mijn keuze voor Ajax heeft goed uitgepakt en ik zou niet anders willen."

Zondag speelt De Jong dan namens Ajax toch in Eindhoven. Een paar seizoenen geleden had hij die stap vanuit Tilburg al kunnen maken, maar hij koos voor Ajax. Daar heeft hij, ondanks de landstitels van PSV, geen spijt van. "Zo denk ik niet", tekent Algemeen Dagblad op. "Ik ben nu basisspeler van Ajax en we spelen ook Champions League. Ik geniet hier. Mijn keuze voor Ajax heeft goed uitgepakt en ik zou niet anders willen."

Na een gesprek met Frank de Boer en Dennis Bergkamp besloot De Jong definitief naar Ajax te verkassen: "Altijd leuk om te horen als die mannen vertellen wat ze van je vinden. Bij Ajax krijgen jeugdspelers vaak snel de kans zich te laten zien in het eerste elftal. PSV stond daar toen minder bekend om. Nu is dat overigens ook weer anders."

Inmiddels is De Jong international, maakt hij minuten op het hoogste niveau en lonkt een toekomstige toptransfer. Een ideaal scenario? "Min of meer wel ja. Ik ben heel blij met hoe het nu loopt.''

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen