Oud-Ajacied Viergever: "Een mooie tijd meegemaakt"

22 september 2018, 10:40   Bijgewerkt: 22 september 2018, 11:08

Nick Viergever staat zondagmiddag met zijn club PSV tegenover zijn voormalig werkgever Ajax. De verdediger verhuisde deze zomer transfervrij van Amsterdam naar Eindhoven en is blij zijn oude teamgenoten weer eens te zien. "Ik heb bij Ajax een mooie tijd meegemaakt."

In gesprek met De Telegraaf blikt Viergever terug op zijn tijd in Amsterdam. Daar haalde hij de Europa League-finale, die hij wegens een schorsing misliep. "Ik heb bij Ajax een mooie tijd meegemaakt, altijd alles gegeven en twee seizoenen geleden een geweldigde Europese campagne gedraaid." De ontmoetingen tegen Schalke 04 en Olympique Lyon in de ArenA zijn Viergevers hoogtepunten. "Het mislopen van de landstitel bij De Graafschap en het missen van de Europa League-finale door de schorsing waren sportieve dieptepunten."

In Amsterdam werd zijn contract vervolgens niet verlengd, maar dat neemt de verdediger directeur spelersbeleid Marc Overmars niet kwalijk. "We hebben erover gesproken, maar op een gegeven moment moet je door." Een transfer leek in de maak, maar Viergever raakte op dat moment geblesseerd. Toen kwam PSV op de proppen. "Ik was met het buitenland bezig, maar die clubs haakten af, omdat ik geblesseerd was in de winterstop."

Na een gesprek met technisch directeur Marcel Brands van PSV hakte Viergever de knoop door. "Ik had bij Ajax willen blijven als daar een plan voor was, maar dat was er niet. PSV gaf wel het goede gevoel." Of hij ooit nog een transfer naar het buitenland maakt, weet de verdediger zelf ook niet. "Ik heb wel de ambitie om een goed seizoen neer te zetten en je weet nooit wat er dan gebeurd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen