Heracles dendert door naar derde stek na zege op De Graafschap

21 september 2018, 22:19   Bijgewerkt: 24 september 2018, 11:53

Heracles Almelo heeft vrijdagavond in een regenachtig Polman Stadion met 4-0 gewonnen van De Graafschap. De ploeg van Henk de Jong kon het niet al te best spelende Heracles het nog wel lastig maken in het eerste halfuur, maar daarna was het een simpele pot voor Heracles. Na een halfuur opende Heracles de score en na rust gingen het de Heraclieden gemakkelijk af en liep het uit naar 4-0.

In het eerste halfuur had de ploeg van Frank Wormuth het lastig met de Superboeren. Heracles claimde al vroeg in de wedstrijd een penalty, maar debuterende scheidsrechter in de Eredivisie Erwin Blank gaf geen penalty en ook de VAR vond het niks. Tot grote kansen kwam De Graafschap echter niet, het gevaarlijkste moment kwam van Fabian Serrarens. Zijn inzet vloog over.

De wedstrijd werd na een halfuur open gebroken. Eerste haalde Bart Straalman de bal nog van de doellijn en daarna schoot Van den Water naast. Nog gen minuut later was daar dan toch wel de goal voor de thuisploeg. Javier Vet, die speelde voor Ted Van de Pavert, werkte de bal ongelukkig in eigen doel nadat Bart van Hintum de bal voorgaf op de achterlijn. Vet werkte bij de eerste paal de bal achter doelman Hidde Jurjus. Daarna werd De Graafschap niet meer gevaarlijk en scoorde Heracles voor rust bijna de 2-0. Waar de verdediging zat te slapen na een snelle vrije trap, deed Jurjus dat deed. Hij stopte de inzet van Adrian Dalmau.

Na rust was het een eenrichtingsverkeer. De Graafschap was slechts figurant voor het niet heel goed spelende Heracles. Op het uur werd de voorsprong verdubbeld. Kristoffer Peterson maakte zijn zevende van het seizoen door koelbloedig af te ronden na slordig uitverdedigen van De Graafschap. Zeven minuten later leek de 3-0 te vallen via Brandley Kuwas, maar de VAR keurde de goal tot verbazing van velen af.  {image[328928][right-half][]}

Tien minuten voor tijd was het toch raak voor Kuwas en co. Kuwas kreeg alle tijd op de zestien en koos om voor eigen succes te gaan. Hij schoot op de rand van de zestien binnen, waar ook Jurjus er niet heel lekker uitzag. In de negentigste minuut ontving Serrarens de rode kaart na een harde overtreding op Lerin Duarte. Blank zag het eerst niet, maar door de VAR gaf de scheidsrechter alsnog de rode kaart. Vincent Vermeij zorgde voor het slotakkoord, de oud-Superboer kopte de bal in de laatste minuut binnen en zorgde voor de 4-0 eindstand.

Heracles komt door de zege op dertien punten en daardoor op gelijke hoogte met nummer twee Ajax. De Superboeren blijven staan op slechts vier punten uit zes wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen