Averij Sparta in aangeslagen Oss, ook Cambuur morst

21 september 2018, 22:06   Bijgewerkt: 26 september 2018, 15:48

SC Cambuur is er vrijdagavond in Utrecht niet in geslaagd om drie punten binnen te slepen. De club uit Leeuwarden kwam niet verder dan 0-0. Daardoor is het de koppositie kwijt, want Go Ahead Eagles wist wel te winnen in Deventer van Jong Ajax. Verder waren Roda JC en Sparta de verliezers van deze speelronde, zij speelden 0-0 tegen respectievelijk hekkensluiter FC Eindhoven en het aangeslagen FC Oss. NEC gaf net als vorige week weer een voorsprong uit handen, maar zegevierde wel bij Helmond 2-3. Go Ahead Eagles is door een 2-1 overwinning op Jong Ajax de nieuwe koploper. 

 

TOP Oss - Sparta Rotterdam: 0-0.

Het duel tussen TOP Oss en Sparta Rotterdam was er van te voren al eentje met een verhaal. Donderdag kwamen vier kinderen in een bakfiets om bij een fatale botsing met een trein, daarvoor was voorafgaand aan deze wedstrijd veel aandacht. Zo gingen er witte ballonnen de lucht in, was er een indrukwekkende minuut stilte met fakkels en droegen beide ploegen en de scheidsrechters rouwbanden. Iedereen kon tijdens de minuut stilte zijn emoties maar met moeite in bedwang houden.{image[328922][right-half][]}

Het kwam de wedstrijd niet ten goede, wat ook niet raar was. Pas in de tweede helft kwamen er echte kansen, met name voor Sparta. Mohamed Rayhi was het vaakst dicht bij een treffer, maar stuitte met bijvoorbeeld een vrije trap op Oss-doelman Nick Olij. Het bleef bij 0-0, dus liep Sparta na vier wedstrijden op rij gewonnen te hebben weer eens puntverlies op.

Jong FC Utrecht - sc Cambuur: 0-0.

Net als Sparta kreeg ook Cambuur het niet voor elkaar om tot scoren te komen. De Friezen waren de baas in een kletsnatte Galgenwaard, maar zetten het overwicht niet om in een goal. Justin Mathieu had voor rust de beste mogelijkheid op de 0-1, maar hij stuitte op keeper Thijmen Nijhuis van Jong FC Utrecht. Cambuur verliest mogelijk de koppositie, als Go Ahead de voorsprong tegen Jong Ajax over de streep trekt. Het duel werd tijdelijk stilgelegd wegens onweer. Thomas Verheijdt had de 2-1 voor Go Ahead gemaakt na een uur spelen.

Telstar - FC Twente: 1-3.

Twente kon samen met NEC (2-3 bij Helmond Sport) en Go Ahead de winnaar van speelronde zes worden genoemd. Hoewel het een valse start kende en snel op een 1-0 achterstand werd gezet, kon Twente die goal nog wel omzetten. Daarbij waren vooral de invallers belangrijk. Tom Boere startte in de basis en maakte al snel de 1-1, maar na rust waren het Jari Oosterwijk en Rafik Zekhnini die scoorden voor Twente. Het sloot weer aan bij de top.

Overige uitslagen

Roda JC - FC Eindhoven: 0-0.

Helmond Sport - NEC: 2-3.

RKC Waalwijk - Jong AZ: 2-2.

Telstar - FC Twente: 1-3.

Jong PSV - FC Volendam: 1-0.

MVV - FC Dordrecht: 2-1.

FC Den Bosch - Almere City FC: 1-4.

Go Ahead Eagles - Jong Ajax: 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen