Vrouwen: Ajax verspeelt voorsprong, Excelsior koploper

21 september 2018, 21:24   Bijgewerkt: 22 september 2018, 00:01

De vrouwen van Ajax zijn koploper af in de Eredivisie Vrouwen. De Amsterdamse dames verspeelden tegen FC Twente een voorsprong, want de Tukkers kwamen terug tot 2-2. PSV won met ruime cijfers van Heerenveen (0-5), maar Excelsior/Barendrecht is de nieuwe koploper.

FC Twente – Ajax: 2-2.

De Amsterdammers kenden een droomstart in Enschede. Binnen twee minuten stond het al 0-1 dankzij een treffer van Ellen Jansen. Het bleek de opmaat van een prima eerste helft van Ajax en dat werd vlak voor rust bekroond met de tweede van Jansen. Er leek niets aan de hand, maar na rust ging het mis op de verschrikkelijk regenachtige vrijdagavond. Twee Twentse treffers in een kort tijdsbestek zorgden er in de tweede helft voor dat Ajax voor de tweede keer punten verspeeld in de Eredivisie Vrouwen.

SC Heerenveen – PSV: 0-5.

PSV kende een gemakkelijke avond in het noorden van Nederland. Voor rust was de buit al binnen tegen SC Heerenveen, dat de eerste wedstrijd had gewonnen van Achilles'29. Via Aniek Nouwen, Katja Snoeijs en Kayleigh van Dooren stond het na nog een helft voetballen al 0-3 voor PSV. Later werd er nog een vierde en vijfde binnengeprikt, waardoor de Eindhovenaren op zes punten uit drie duels komen en lekker aan het doelsaldo werken. Heerenveen heeft er drie minder, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

Excelsior/Barendrecht – Achilles'29: 5-1.

Achilles'29 ging eerder al met 6-2 onderuit tegen SC Heerenveen en ook Excelsior/Barendrecht was duidelijk een maatje te groot. Dankzij twee goals van Sherallin Henriquez en Fréderique Nieuwland was de buit in de eerste helft al binnen. Henriques maakte in de tweede helft haar derde van de avond, waardoor de tegentreffer van Achilles slechts voor de statistieken was. In de blessuretijd werd het zelfs nog 5-1. Wat zeker niet voor de statistieken is, is het feit dat Excelsior lijstaanvoerder van de Eredivisie Vrouwen is. Zij zijn als enige ploeg nog foutloos.

De wedstrijd tussen VV Alkmaar en PEC Zwolle eindigde zoals hij begon. In Alkmaar werd het 0-0.