Litmanen ziet in De Ligt opvolger van Sergio Ramos of Piqué

Litmanen ziet in De Ligt opvolger van Sergio Ramos of Piqué

21 september 2018 – Oud-Ajacied Jari Litmanen is lovend over de huidige lichting van Ajax. De Fin, die jarenlang indruk maakte in Amsterdam, vindt dat zijn oude werkgever een uitstekende mix van ervaring en talenten heeft. Vooral over captain Matthijs de Ligt is Litmanen lovend. De tiener kan volgens Litmanen gewoon mee bij Real Madrid of Barcelona.In gesprek met het Finse Yle Sports laat Litmanen zijn licht schijnen op de selectie van de Amsterdammers. "Met Klaas-Jan Huntelaar, Daley Blind, Lasse Schöne en Dusan Tadic hebben ze ervaring, terwijl er met Kasper Dolberg, Frenkie de Jong, Donny van de Beek goede, jongens spelers aankomen."

Toch is de huidig aanvoerder van Ajax volgens Litmanen de grootste vis uit de Amsterdamse vijver: "De Ligt was op zeventienjarige leeftijd al goed genoeg voor een Europa League-finale. Sterker nog, hij was één van de beste spelers op het veld." Litmanen heeft ook het gevoeld dat De Ligt verstandig genoeg is om niet te snel een stap naar het buitenland te maken. "De Ligt weet dat hij beter wordt bij Ajax, dus een transfer komt later wel."

Die transfer gaat er ongetwijfeld komen en Litmanen weet zeker dat het er eentje naar een Europese topclub wordt. "Hij kan Sergio Ramos opvolgen bij Real Madrid of Gerard Piqué opvolgen bij FC Barcelona. Ik denk dat hij direct naar één van die clubs gaat. Hij is ongelooflijk getalenteerd en uitzonderlijk ver voor zijn leeftijd."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 juni 2019

  2. dinsdag 25 juni 2019