Ajax vol vertrouwen naar PSV: "Hebben er ontzettend veel zin in"

Ajax vol vertrouwen naar PSV: "Hebben er ontzettend veel zin in"

21 september 2018 – Aan zijn eerste ontmoeting met PSV als trainer van Ajax bewaart Erik ten Hag geen goede herinneringen. De oefenmeester van de Amsterdammers verloor vorig seizoen met 3-0 in Eindhoven, waardoor PSV de titel definitief veiligstelde. Zondag reist Ten Hag weer met Ajax af naar het Philips Stadion, maar nu met een totaal ander gevoel.Midweeks zegevierde Ajax met 3-0 over AEK Athene in de Champions League. Die zege zorgt ervoor dat Ajax met een goed gevoel leeft naar zondag, als het in Eindhoven gaat proberen om de ongeslagen status van PSV een halt toe te roepen. "Je ziet op de trainingen en in wedstrijden dat de spelers er onvoorstelbaar veel plezier in hebben. Onze manier van voetballen geeft plezier. De kracht van de spelers komt in deze speelwijze naar boven. We doen het met elkaar en het is een goede kruisbestuiving. Dat is mooi om te zien", zegt Ten Hag op de website van Ajax.

Ten Hag heeft er zin in
PSV-uit wordt de grootste test van dit seizoen voor de Amsterdammers. "We spelen een topper, de nummer één tegen de nummer twee. We hebben er ontzettend veel zin in, maar dat hebben we in elke wedstrijd. Mijn spelers stralen in iedere wedstrijd spelplezier uit en zondag zal dat zeker het geval zijn", weet Ten Hag. Over de kracht van de koploper wil hij zich niet uitlaten. Ten Hag focust zich vooral op zijn ploeg. "Ik kijk vooral naar onszelf. Wij hebben alle respect voor de tegenstander, maar wij kijken vooral naar onszelf en hoe wij ons kunnen ontwikkelen. Maar PSV is een uitdagende tegenstander die ook heel goed is."

Ajax heeft enkele twijfelgevallen
Het is nog maar de vraag in welke opstelling Ajax zondag aantreedt. "We hebben een aantal vraagtekens", zegt Ten Hag. "Klaas-Jan Huntelaar is uitgevallen, dat heeft iedereen kunnen zien. David Neres heeft een tik gekregen en is vandaag binnen gebleven. We hebben dus wel wat klachten. Matthijs de Ligt was al uitgevallen dus we moeten gaan kijken hoe zich dat gaat herstellen de komende dagen."

De drie twijfelgevallen zorgen niet voor slapeloze nachten bij de trainer. "Ik ben niet iemand die zich zorgen maakt. Matthijs viel uit en toen deed Carel Eiting het fantastisch. Donny kwam erin voor Klaas-Jan en maakte een goede goal en was belangrijk. Dat geeft aan dat we een brede kern hebben en dat we meer dan elf basisspelers hebben."

3-0 van vorig jaar geen issue meer
Dat Ajax vorig seizoen met 3-0 afgeschminkt werd in Eindhoven, zegt Ten Hag niets. "Dat was een wedstrijd op zich in een totaal andere context. Nu is het totaal anders, maar het blijft wel de nummer één tegen de nummer twee. De rivaliteit is hoog. Iedere wedstrijd is cruciaal en zo zullen we ieder duel ook benaderen. Wij willen iedere wedstrijd winnen en we willen beter worden. We zullen er zondag alles aan doen om de beste te zijn."

Lees hier wat Mark van Bommel verwacht van de kraker.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 juni 2019

  2. dinsdag 18 juni 2019