Advocaat gooit het roer om bij Utrecht en kiest voor Dessers

21 september 2018, 16:43   Bijgewerkt: 21 september 2018, 17:21

Dick Advocaat is een kleine week aan het werk als hoofdtrainer van FC Utrecht, maar drukt meteen zijn stempel in de Domstad. Voor het treffen met Feyenoord heeft de oefenmeester zijn systeem over de kop gegooid en vertrouwt in De Kuip op een 4-3-3-formatie. Cyriel Dessers krijgt van de ervaren coach een plek voorin de spits tegen de Rotterdammers.

"Deze spelers zijn allemaal opgegroeid met 4-3-3. Ik zag in de afgelopen wedstrijden dat er spelers waren die niet wisten wat ze moesten doen. Als Tannane niet weet waar hij moet lopen, heb je een probleem", verklaart de coach zijn keuze tegenover het Algemeen Dagblad de zijn nieuwe formatie. "Of het een risico is? Dat zullen we zondag zien. Misschien heb ik het wel hartstikke fout."

Hoewel de invulling anders is ("De spelersgroep bepaalt het systeem, niet andersom"), zullen de namen wél grotendeels hetzelfde zijn. Urby Emanuelson (geschorst), Sander van de Streek, Rico Strieder, Nick Marsman, Jean-Cristophe Bahebeck (allen geblesseerd) zijn niet beschikbaar voor Advocaat, die daardoor ruimte heeft gemaakt voor Dessers in de spits.

{image[320419][right-half][]}Dessers in de spits

"Hij klaagde altijd dat hij op de verkeerde positie speelde. Nou, dan mag hij in de spits spelen en het laten zien. Hij heeft snelheid en kan goals maken, dat heeft hij bewezen. Andere jongens hebben dat nog niet echt", vindt de ervaren coach, die de Belg verkiest boven bijvoorbeeld Nick Venema, Simon Makienok en Gyrano Kerk, die overigens wel op de vleugel zal starten.   

Met die veranderingen staat FC Utrecht bij het debuut van Advocaat als hoofdcoach wel een zwaar karwei te wachten: de ploeg gaat op bezoek in De Kuip. Advocaat: "Feyenoord is een heel vervelende ploeg, maar we moeten. Het 'mogen' moeten we maar een keer gaan vergeten, ik vind dat we moeten."

Lees ook: Van Bronckhorst nog niet met Jørgensen tegen FC Utrecht

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen