Spaanse voetbalbond zet streep door duel van Barcelona in de VS

21 september 2018, 16:17   Bijgewerkt: 21 september 2018, 16:22

Het duel tussen FC Barcelona en Girona dat in de Verenigde Staten gespeeld zou worden, mag (voorlopig) niet in de VS worden afgewerkt. De Spaanse voetbalbond heeft verboden om het duel te spelen in Miami en dat is een flinke streep door de rekening. Ook is er door de RFEF navraag gedaan bij de UEFA en FIFA over het op z'n minst omstreden idee.

Een maand geleden lanceerde La Liga een nieuwe deal met Relevant Sports, waarin onder andere was opgenomen dat er duels gespeeld gingen worden in de VS. Een grote deal, waarmee de Primera Division financieel in het spoor wilde blijven van de Premier League. De aanvoerders [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337330/onrust-door-plan-spaanse-bond-spelers-waren-woedend/,_blank,protesteerden] echter al vrij snel tegen het idee, Real Madrid-coach Julen Lopetegui noemde het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/338470/lopetegui-vindt-wedstrijd-van-barca-in-vs-competitievervalsing/,_blank,competitievervalsing], FIFA-voorzitter Gianni Infantino was [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/338678/infantino-tegenstander-spaanse-wedstrijden-in-verenigde-staten/,_blank,tegenstander] en ook veel supporters waren boos.

Toch plande de voetbalbond het duel tussen Girona en Barcelona in Amerika. "Duels in de VS zijn de toekomst", sprak Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu enkele dagen geleden nog over de situatie. Desondanks heeft de voetbalbond het duel in Miami vrijdag verboden, waardoor Bartomeu's club vooralsnog niet de primeur heeft om een competitieduel buiten de Spaanse landsgrenzen te spelen. Maar ongetwijfeld gaat deze zaak echter nog een flinke staart krijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen