Willem II-coach Koster is onder de indruk van opponent Fortuna

Willem II-coach Koster is onder de indruk van opponent Fortuna

21 september 2018 – Willem II is tot dusver een van de positieve verrassingen in de Eredivisie, toch verwacht trainer Adrie Koster een pittig karwei tegen het gepromoveerde Fortuna Sittard. Hoewel de ploeg tegen NAC Breda pas voor het eerst won, is de coach onder de indruk van de Limburgers. "Fortuna is niet zomaar een ploegje. Er staat een sterk, goed voetballend en compact team tegenover ons."Dat is de analyse van Koster op de clubsite, over de aanstaande opponent. "Met Andrija Novakovich, Nélson Semedo, en Mark Diemers hebben ze zowel snelheid als balvastigheid voorin. Daarnaast benutten ze de ruimtes, die ze overigens zelf creëren, goed", vindt Koster, die dat op bezoek in Sittard wil bestrijden met een aanvallende speelwijze van de Tilburgers.

"We hebben deze week vooral getraind op de bezetting in de voorhoede. Onze opkomende spelers moeten voldoende keuze hebben waar ze de bal voor de goal neer kunnen leggen. Die trainingsarbeid willen we zaterdagavond terugzien", aldus Koster, die niet kan beschikken over Dimitris Kolovos, Karim Coulibaly, Aras Özbiliz en Jordens Peters.

Al maakte laatstgenoemde eerder deze week na tien maanden blessureleed wel weer zijn eerste speelminuten, in het tweede elftal van Willem II. Koster: "Het herstel van Jordens zijn blessure verloopt goed. Het is erg fijn voor hem dat volledig aansluiten bij groepstrainingen steeds dichterbij komt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 juni 2019

  2. dinsdag 25 juni 2019