Buijs hoopt tegen AZ de goaltune van FC Groningen weer te horen

Buijs hoopt tegen AZ de goaltune van FC Groningen weer te horen

21 september 2018 – FC Groningen-trainer Danny Buijs kampt voorin met enkele personele problemen in aanloop naar het duel met AZ. Mateo Cassierra en Mimoun Mahi zijn namelijk twijfelgevallen voor de ontmoeting in de Eredivisie en dat terwijl de Groningers al zo moeilijk tot scoren komen. Met slechts twee treffersuit vijf duels scoren ze namelijk minimaal vijftig procent minder dan elke andere ploeg in de Eredivisie."We hebben doelpunten nodig", beseft de coach op de clubsite. Met Jannik Pohl heeft Buijs overigens nog wel een alternatief achter de hand voor de spitspositie tegen AZ. "We hebben twee thuiswedstrijden niet gescoord. Hoe meer kansen je weet te creëeren, hoe groter de kans is dat je scoort. Ik ben ervan overtuigd dat we genoeg jongens in de ploeg hebben die een goal kunnen maken."

Afgelopen weekend was Buijs nog aandachtig toeschouwer in Alkmaar bij het duel tussen AZ en Feyenoord (1-1). Hij zag de thuispoeg sterk voor de dag komen. "Het is een voetballende ploeg, die soms risico's neemt in de opbouw. Ook voorin hebben ze een paar handige jongens. Zeker ook Oussama Idrissi, die we hier nog goed kennen. Hij is sterk in de 1-tegen-1-actie."

Of Mahi en Cassierra fit zijn of niet, Buijs houdt vertrouwen in het thuisduel. "Het is tijd dat we onze goaltune weer gaan horen", eindigt de coach met een knipoog.

Lees ook: Van den Brom denkt aan vasthouden Feyenoord-tactiek

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 juni 2019

  2. dinsdag 18 juni 2019