Schorsing van Willems teruggebracht van drie naar twee duels

21 september 2018, 15:41

Jetro Willems heeft zijn schorsing in de Bundesliga teruggebracht zien worden tot twee 'slechts' wedstrijden. De verdediger kreeg aanvankelijk drie duels opgelegd voor zijn rode kaart die hij opliep tegen Werder Bremen, maar de tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond vond dat een te zware straf. "Het was slechts een licht vergrijp."

Dat was de conclusie van de voorzitter van de tuchtcommissie, die in hoger beroep dus oordeelde dat drie duels te zwaar waren voor Willems. De linksachter was bij een opstootje betrokken, waarin hij een slaande beweging maakte. Wel moet hij nog een boete van vijftienduizend euro betalen. Door de schorsing moet hij alleen nog het duel met RB Leipzig missen van komend weekend: tegn Borussia Dortmund (3-1 verlies) ontbrak hij namelijk al.

Overigens kreeg Willems donderdagavond óók een rode kaart voorgehouden in de Europa League. Tegen Olympique Marseille kreeg hij tweemaal geel, maar zonder de Nederlandse verdediger won Eintracht Frankfurt wel in de slotminuten in Frankrijk (1-2). "Een onterechte rode kaart Ongelofelijk dat ze op dit niveau hier een tweede gele kaart voor geven", vond hij over die beslissing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen