Uruguay tóch vier jaar verder met bondscoach Tabárez

21 september 2018, 15:29   Bijgewerkt: 21 september 2018, 15:41

Uruguay heeft het al afgelopen contract met bondscoach Oscar Tabárez en diens technische staf alsnog verlengd. De inmiddels 71-jarige oefenmeester heeft een nieuwe vierjarige (!) verbintenis ondertekend bij de voetbalbond van het Zuid-Amerikaanse land. Hij moet het land dus ook naar het WK in Qatar in 2022 zien te leiden.

Als hij die termijn volmaakt, is Tabárez liefst zestien jaar (!) in dienst geweest van de voetbalbond. In die periode leidde hij zijn land naar drie WK's, waarbij die in 2010 het meest succesvolle was: in Brazilië eindigde hij met zijn ploeg als vierde. Een jaar later won hij met zijn ploeg de Copa América in Argentinë.

Het is opvallend dat Tabárez toch aanblijft bij de voetbalbond. Het was de laatste maanden namelijk zeer onrustig bij de Asociación Uruguaya de Fútbol: de bond kwam onder curatele te staan van de FIFA, omdat de verkiezingen rondom de nieuwe voorzitter niet eerlijk zouden verlopen. Door die onrust werd het contract van Tabárez ook nog niet verlengd: Fabián Coito nam tijdens het afgelopen oefenduel de honneurs waar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen