Karsdorp bevriend met Kluivert: "We hebben elkaar nodig"

Karsdorp bevriend met Kluivert: "We hebben elkaar nodig"

21 september 2018 – Net als Justin Kluivert komt Rick Karsdorp mondjesmaat aan spelen toe bij AS Roma. Zij vormen dit seizoen de Nederlandse enclave van de Italiaanse club en trekken derhalve veel met elkaar op, ondanks dat Karsdorp ex-Feyenoorder is en Kluivert ex-Ajacied. "Dat is heel normaal", aldus de rechtsback.Karsdorp vertelt in gesprek met Ziggo Sport dat hij Kluivert, die een aantal maanden geleden de overstap naar Roma maakt, veel opzoekt. "We spreken beiden Nederlanders. Dan maakt het niet uit of hij van Ajax of van Roda JC komt. We hebben elkaar nodig, ook omdat we nog jong zijn en de taal niet helemaal beheersen."

De rechtsback waardeert de Amsterdamse bluf en arrogantie van Kluivert. "Dat maakt hem wel een leuke jongen. Hij komt binnen met de borst vooruit, dat kan ik alleen maar waarderen", aldus Karsdorp, die nog altijd niet topfit is. "Wat ik nu nodig heb is vertrouwen in mezelf en dat anderen in mij gaan geloven. Als dat gebeurt, kan ik de goede Rick weer worden."

In meer dan een jaar tijd maakte Karsdorp maar drie keer zijn opwachting in de Serie A. Afgelopen woensdag zat Karsdorp - samen met Kluivert - op de tribune toen AS Roma het in de Champions League opnam tegen Real Madrid. "Ik ben een heel aanvallende back. De trainer houdt van aanvallend voetbal, dus ik hoop nog veel te kunnen betekenen voor deze ploeg."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 juni 2019

  2. dinsdag 25 juni 2019