Slutsky positief over wedstrijd tegen ADO met meerdere belangen

Slutsky positief over wedstrijd tegen ADO met meerdere belangen

21 september 2018 – Leonid Slutsky waakt voor onderschatting bij Vitesse voor de ontmoeting met ADO Den Haag. De opponent van zaterdagavond ging vorige week liefst met 0-7 onderuit tegen PSV, toch ziet de Russische coach dat niet per se als een voordeel. Sowieso is het een bijzondere wedstrijd, want het duel staat in het teken van de Airborne-herdenking in Arnhem. En er wordt op 04:12 een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers in Oss."Het is een belangrijke wedstrijd voor ons en een belangrijke dag voor Arnhem. Het geeft een extra dimensie aan de wedstrijd", doelt de coach op de clubsite op de Airbone-herdenking. Ook wat betreft ADO Den Haag is Slutsky volledig op de hoogte: de oefenmeester zat namelijk in het stadion tijdens het duel waarin de opponent van komend weekend werd vernederd door PSV.

"Een wedstrijd tegen PSV of Ajax geeft geen objectief beeld. Zij zijn van een ander niveau", relativeert Slutsky, die weer kan beschikken over Alexander Büttner en Bryan Linssen. "Zij zijn honderd procent fit." Dat geldt niet voor Hilary Gong (knie), Rasmus Thelander (enkelbreuk), Mukhtar Ali (enkelkwetsuur) en Arnold Kruiswijk (rug), die nog altijd ontbreken komend weekend.

Ook Charly Musonda is nog altijd afwezig, al verloopt het herstel bijzonder voorspoedig, voor de Belg, die meteen aan het begin van zijn verhuurbeurt geblesseerd raakte in een oefenduel. Slutsky heeft goede hoop dat hij hem wellicht over een paar weken alweer terug heeft. "Als dit zo doorzet, zo heb ik vanuit Londen begrepen, dan praten we over nog enkele weken afwezigheid. Dat zou bijzonder prettig zijn."

Lees ook: Groenendijk over vernedering: "Gaat toch in de koppies zitten"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019