VVV-Venlo verlegt de druk: "NAC is veel groter dan wij"

21 september 2018, 14:41

VVV-Venlo hoopt zaterdagavond tegen NAC Breda de goede seizoensstart door te zetten. De Limburgers bevinden zich na vijf speelrondes op de zevende plaats, wat Maurice Steijn meer dan tevreden stemt. NAC, dat tot nu toe tegenvalt, maakte net als VVV een seizoen geleden de oversteek naar de Eredivisie.

"Maar NAC is veel groter dan wij", zegt Steijn via de officiële clubkanalen. "Ze hebben meer financiële mogelijkheden, een groter stadion en natuurlijk door de samenwerking met Manchester City een aantal zeer goede spelers. Als je dat vergelijkt met ons, geeft dat ook aan dat wij enorm trots mogen zijn over hoe het hier loopt en waar we nu staan. Dat is gewoon heel knap."

In tegenstelling tot bijna iedere andere Eredivisie-trainer beschikt Steijn over een volledig fitte selectie. "Dus we hebben veel mogelijkheden. Het is prettig dat we op deze manier kunnen werken. Zoals we vorige week in de slotfase toen we onder druk kwamen Christian Kum konden brengen die met zijn ervaring de rust bewaart en dan echt van toegevoegde waarde is. Ja, dat is lekker. Hopelijk kunnen we dat het hele seizoen op deze manier doen."

De Venlonaren boekten in de vorige speelronde een knappe, maar verdiende zege bij De Graafschap. "Het mooie is dat we een spelersgroep hebben waarbij we per wedstrijd kunnen kijken wat we nodig hebben. Dat is de winst ten opzichte van vorig seizoen. Nu hebben we 19 spelers die aan elkaar gewaagd zijn, waardoor we ook tijdens een wedstrijd nog in kunnen grijpen. Dat is een luxe waar we naar streefden en dat is gelukt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen