Nederland
0 – 0
Duitsland

Van Bronckhorst nog niet met Jørgensen tegen FC Utrecht

Van Bronckhorst nog niet met Jørgensen tegen FC Utrecht

21 september 2018 – Feyenoord zal komend weekend tegen FC Utrecht nog niet beginnen met aanvaller Nicolai Jørgensen in de basisopstelling. Hoewel de spits vrijdag wel meetrainde met de formatie van Giovanni van Bronckhorst, is hij volgens de trainer nog niet rijp voor een plek aan de aftrap. Verder ging de coach in op de aanstelling van Dick Advocaat, Yassin Ayoub en de afwezigen van de Rotterdammers.Dus worden dezelfde namen verwacht bij Feyenoord, dat nog altijd Ridgeciano Haps moet missen met een blessure. "Nicolai kan niet beginnen. Hij heeft heel de voorbereiding gemist en heeft pas vijf wedstrijdminuten in de benen qua ritme", liet Van Bronckhorst weten tijdens de persconferentie voor het duel met FC Utrecht, geciteerd door RTV Rijnmond. De bezoekers uit de Domstad hebben met Dick Advocaat een oude bekende van Van Bronckhorst aangesteld en dus is het een bijzondere ontmoeting. 

"Ik heb een verleden met hem, dat is voor iedereen duidelijk. Maar voor dit duel heb ik geen contact met hem gehad", aldus Gio, die de ervaren coach nog wel met enige regelmaat sprak. "Maar dit blijft een wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht, niet tussen Van Bronckhorst en Advocaat. Hij werkt nu voor honderd procent voor FC Utrecht." Door de aanstelling van de ervaren coach verwacht Van Bronckhorst wel een iets ander Utrecht.

Ayoub
Verder werd Van Bronckhorst gevraagd naar de rol van Yassin Ayoub, die tegenover zijn oude werkgever staat. Van Bronckhorst: "In de voorbereiding had hij wat fysieke problemen, maar hij kan iets extra's brengen voor de ploeg. Ik kijk elke wedstrijd naar wat ik nodig heb", aldus de trainer, die vindt dat Ayoub ook samen met Tonny Vilhena (eveneens een linkspoot) kan spelen op het middenveld. Naar verwachting speelt Ayoub echter niet en treedt Feyenoord dus met dezelfde namen aan.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 24 maart 2019

  2. zaterdag 23 maart 2019