Van Bommel kijkt uit naar de sfeer en rivaliteit tegen Ajax

21 september 2018, 14:13   Bijgewerkt: 21 september 2018, 14:19

Mark van Bommel kent de sentimenten rond de kraker tussen PSV en Ajax. Als speler maakte de oud-middenvelder de Eredivisie-topper vaak mee, zondag zit hij voor het eerst als hoofdtrainer op de bank als de clubs het tegen elkaar opnemen in het Philips Stadion. De PSV-trainer verwacht een beladen wedstrijd en doet een beroep op de supporters.

"Ajax maakt altijd meer los dan andere wedstrijden. De sfeer van de kampioenswedstrijd afgelopen jaar is onmogelijk te beschrijven. Ik hoop dat onze fans weer zoiets creëren", vertelt de PSV-trainer op de persconferentie in aanloop naar de topwedstrijd. De Eindhovenaren verdedigen zondag in een direct duel met Ajax de koppositie.

Waar PSV midweeks in de Champions League een maatje te klein bleek voor FC Barcelona, daar maakte Ajax in het miljardenbal indruk door met 3-0 te winnen van AEK Athene. "Het was goed wat Ajax liet zien, woensdag. Maar ik heb me niet zoveel met hen bezig gehouden afgelopen week", aldus Van Bommel.

De oefenmeester hoeft zijn spelers niet uit te leggen wat er zondag op het spel staat. "Natuurlijk hoef ik de rivaliteit niet over te brengen op mijn spelers. De meesten hebben al vaker tegen Ajax gespeeld. Ik kon altijd enorm genieten van die sfeer en rivaliteit", vertelt Van Bommel, die aangeeft dat PSV niet voor een punt gaat spelen. "Wij willen winnen, dus daar spelen we voor. Zo ging ik vroeger al het pleintje op. Rekenen daar doe ik niet aan."

Afwezigen

Van Bommel kan tegen Ajax in elk geval geen beroep doen op Ryan Thomas, Maxi Romero en Dante Rigo. Laatstgenoemde traint alweer voor zichzelf, Romero is nog wat langer uit de roulatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen