Ajax ziet toekomst in spits Sierhuis en bindt hem tot 2021

21 september 2018, 13:22

Ajax heeft het aflopende contract van aanvaller Kaj Sierhuis met twee jaar verlengd. De jonge spits staat zodoende tot en met de zomer van 2021 onder contract in Amsterdam. Hij debuteerde dit seizoen in de voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz in het eerste elfal, maar speelt voornamelijk nog in het beloftenteam.

Via de officiële clubkanalen bracht Ajax het nieuws naar buiten. Sierhuis is op dit moment de derde aanvaller van de Amsterdammers, maar hoeft ondanks dat Kasper Dolberg de laatste weken afwezig was niet op veel speeltijd te rekenen onder Erik ten Hag. Tegen Heracles Almelo begon hij nog in de basisopstelling, maar kwam sindsdien nog slechts 26 minuten in actie, als invaller tegen FC Emmen.

Desondanks ziet Ajax dus nog wel toekomst in de twintigjarige aanvaller, die al sinds 2009 in Amsterdam onder contract staat. Bij Jong Ajax maakt hij overigens wel veel indruk in de Eerste Divisie: in zijn drie optredens vond hij tweemaal het net. Afgelopen jaar scoorde hij veertien treffer in twintig duels bij de kampioen van het tweede niveau van Nederland.

"Ik zit nu tussen Jong Ajax en Ajax 1. Nu moet ik meer gaan spelen in het eerste, langzaam uitgroeien tot basisspeler", aldus Sierhuis. "Ik heb nog heel veel doelen: scoren in Ajax 1, kampioen worden met Ajax 1 natuurlijk, scoren in de Johan Cruijff ArenA, de winnende goal maken recht voor de F-Side: dat zijn de dromen van een spits."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen