Lukkien is op zijn hoede voor Zwolle: "Hebben de kwaliteiten wel"

Lukkien is op zijn hoede voor Zwolle: "Hebben de kwaliteiten wel"

21 september 2018 – FC Emmen staat na vijf duels in de Eredivisie in het linkerrijtje en is daarmee een van de grote verrassingen tot dusver. Trainer Dick Lukkien is dan ook zeer tevreden, al wil hij zéker niet naast zijn schoenen gaan lopen bij de promovendus. Tegen het geplaagde PEC Zwolle ziet hij komend weekend ook kansen. "Maar die lagen er behoudens tegen Ajax elke week tot nu toe."Dat vertelt hij tegenover RTV Drenthe over het duel van komend weekend. "PEC Zwolle kent een moeilijke fase, staat te laag op de ranglijst, maar hebben wel prima spelers. Bovendien hebben ze in wedstrijden ook best goed gespeeld. Tegen PSV bijvoorbeeld in de tweede helft", waarschuwt Lukkien. "Daarom denk ik ook dat ze de resultaten ook zo een keer kunnen omdraaien, want die kwaliteiten hebben ze wel."

Toch hoopt de coach uiteraard dat dát komend weekend nog niet het geval is. In Drenthe kan Lukkien nog geen beroep doen op Tim Siekman en Alexander Bannink, terwijl Anco Jansen en Wouter Marinus vermoedelijk wel weer fit genoeg zijn om in actie te komen. Da geldt uiteraard ook voor spits Nicklas Pedersen, die in de eerste vijf duels nog niet scoorde.

Lukkien steunt zijn aanvaller echter in de strijd. "Iedere spits wil scoren, hij ook. Hij is er ook aan toe om een doelpunt te maken. Maar ik heb hem wel gezegd dat dat niet te geforceerd moet gaan. Zijn rol in het meespelen is prima, maar hij moet gretiger worden voor de goal. Ik ben niet zo van de termen geluk en pech, maar feit is wel dat hij nog niet echt fortuinlijk is geweest." De coach denkt dat de spits nog wel zijn moment krijgt. "Ik ben er honderd procent van overtuigd dat hij gaat scoren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 juni 2019

  2. dinsdag 25 juni 2019