Tiendalli zet punt achter zijn loopbaan als profvoetballer

Tiendalli zet punt achter zijn loopbaan als profvoetballer

21 september 2018 – Dwight Tiendalli heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als profvoetballer. Zijn contract liep deze zomer af bij het Engelse Oxford United en daarop besloot de verdediger dat hij ook buiten het voetbal nog bepaalde dingen wil bereiken. Dus besloot hij om te stoppen. "Ik houd van het spelletje, vind het geweldig en prachtig, maar ik wil meer in het leven bereiken. Ook uitblinken op andere gebieden. Dat ga ik nu doen."Die keuze kwam mede tot stand vanwege het vele blessureleed dat Tiendalli kende de laatste jaren. Toch was er nog wel wat belangstelling. "Mijn zaakwaarnemer had zeker wat voor me kunnen doen, maar ik had daar geen zin meer in", vertelt hij tegenover ELF Voetbal. "Veel voetballers worden dan trainer, denken alleen voetbalgeoriënteerd. Ik wil graag verder kijken."

Dus besloot Tiendalli, die geen nieuwe aanbieding kreeg van Oxford, om een punt te zetten achter zijn loopbaan. Hoewel hij nog in Engeland woont, heeft hij zich wel aangesloten bij AFC 2, een vriendenteam met oud-profvoetballers, onder wie Khalid Boulahrouz en Evgeni Levchenko. De komende jaren wil hij zich op het zakelijk vlak ontwikkelen en dus zien we hem in principe niet meer terug in de werkzame voetballerij.

Tiendalli speelde in zijn loopbaan voor FC Utrecht, Feyenoord, Sparta Rotterdam, FC Twente, Swansea City, Middlesbrough en dus Oxford United. Ook kwam hij tot twee interlands voor Oranje: tijdens de reis door Azië deed hij tegen Indonesië en China mee, onder leiding van bondscoach Louis van Gaal.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 5 juli 2020

  2. zaterdag 4 juli 2020

  3. vrijdag 3 juli 2020