Bekritiseerde Strootman wil zich in Oranje-basis terugvechten

21 september 2018, 11:57   Bijgewerkt: 21 september 2018, 12:02

Kevin Strootman gooit de handdoek niet in de ring nadat hij bij het Nederlands elftal zijn basisplaats is verloren. In het Nations League-duel met Frankrijk kregen Frenkie de Jong en Davy Pröpper de voorkeur op het middenveld. De 28-jarige Strootman vindt dat zijn laatste optredens in het Oranje-shirt ondermaats waren, maar is het niet eens met alle kritiek die hij krijgt.

"De laatste wedstrijden in het Nederlands elftal heb ik niet top gespeeld", geeft Strootman toe in gesprek met FOX Sports. "Als je dan in een negatieve spiraal zit, dan is alles wat je doet negatief. Als je normaal speelt, wordt het ook uitgelegd als 'slecht'." In de oefenwedstrijd tegen Peru werd Strootman na een helft gespeeld. Tegen Frankrijk kwam hij helemaal niet aan de bak.

"Ik probeer het team te helpen, ook als ik op de bank zit. Ik moet zorgen dat ik beter speel dan mijn concurrenten. Ik probeer het bij mijn club goed te doen, zodat de bondscoach mij selecteert", besluit de 42-voudig international, die sinds deze zomer bij Olympique Marseille speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen