Espinosa op zijn plek in Enschede: "Wat ik zocht, heb ik gevonden"

21 september 2018, 10:58   Bijgewerkt: 21 september 2018, 11:12

Javier Espinosa is één van de vele spelers die deze zomer in Enschede neerstreek. De 26-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar slaagde er niet in om door te breken in de hoofdmacht. De afgelopen jaren speelde Espinosa zijn wedstrijden op het hoogste en één na hoogste niveau van Spanje, dit seizoen komt hij uit voor FC Twente in de Eerste Divisie.

"Ik was toe aan een nieuw avontuur, een nieuwe stap in een nieuwe omgeving. Even heel iets anders. En wat ik zocht, heb ik nu gevonden", vertelt de Spanjaard aan Tubantia. De middenvelder stond in de jeugdopleiding van Barcelona te boek als groot talent, maar heeft zijn grote belofte niet kunnen inlossen. "Het is nu eenmaal zo gelopen. Ik ben tevreden, en kan mezelf niets verwijten."

Espinosa speelde de afgelopen jaren bij Barcelona B, Villarreal, Almería, Elche, Levante en Granada. Op La Masia, het jeugdcomplex van de Catalanen, werd de middenvelder vroeger vergeleken met Andrés Iniesta. "Ik mag natuurlijk niet in zijn schoenen staan en ik ben ook niet de tweede Iniesta, maar in mijn manier van spelen lijk ik wel iets op hem. Ik heb het nooit als extra druk ervaren dat ze me aan hem spiegelden. Sterker nog, het was een stimulans, want wie wil er niet worden vergeleken met zijn grote idool?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen