Van den Brom denkt aan vasthouden Feyenoord-tactiek

21 september 2018, 13:03

AZ-trainer John van den Brom denkt eraan om aankomende zondag tegen FC Groningen dezelfde tactiek te hanteren als in de vorige speelronde, toen Feyenoord op 1-1 werd gehouden. De Alkmaarders startten toen met Teun Koopmeiners als centrale verdediger, Jonas Svensson als middenvelder en Albert Gudmundsson als buitenspeler.

"Ik vind het belangrijk om vast te houden aan dingen die goed zijn bevallen", vertelt Van den Brom via de officiële kanalen van AZ. Koopmeiners speelt meestal op het middenveld, terwijl Svensson een rechtsback is. "We hebben jongens op andere posities neergezet, wat het elftal ten goede is gekomen. In aanvallend én verdedigende zin."

Het duel met Groningen wordt voor AZ ook de eerste wedstrijd zonder Myron Boadu, die tegen Feyenoord een ernstige enkelblessure opliep. "Hij heeft vijf wedstrijden in de competitie en één in Europa in de basis gestaan. Zijn kwaliteiten en talent zijn bekend", zegt van den Brom, die Boadu in de groep zal missen. De lach op zijn gezicht inspireert anderen. Het is meer dan een speler die je mist. De pijn is er nog steeds bij iedereen."

Groningen is de nummer laatst van de Eredivisie, maar Van den Brom verwacht geen makkelijke wedstrijd in het noorden. "Op de laatste play-offs na hebben we daar nooit makkelijk gewonnen. We moeten ook de absentie van Myron opvangen. Ik ben blij met de goede wedstrijd en het goede resultaat dat we hebben behaald tegen Feyenoord. Daarop moeten we voortborduren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen