Ronnie Stam kritisch op NAC: "Het elftal is minder geworden"

21 september 2018, 09:30

Het niveau dat NAC Breda in de eerste wedstrijden van het seizoen aantikt, kan Ronnie Stam niet bekoren. De oud-verdediger vindt dat zijn voormalige club een 'matige ploeg' heeft. De 34-jarige Stam verwacht dat de club uit Noord-Brabant een ontzettend zwaar seizoen tegemoet gaat.

Na vijf wedstrijden bevindt NAC zich op de zeventiende plaats, terwijl concurrenten De Graafschap, Excelsior en Fortuna Sittard al op bezoek zijn gekomen. Het belooft een lang seizoen te worden voor de Parel van het Zuiden. "Zeker omdat FC Emmen, De Graafschap en Fortuna hun wedstrijden winnen. Dat had ik niet verwacht. Van der Gaag is niet te benijden. Deze man heeft echt wel verstand van voetbal en weet hoe het team klaar te stomen. Maar zoals elke trainer is hij afhankelijk van het materiaal", zegt hij in BN De Stem.

Stam valt op dat bij iedere tegenslag het team het geloof in een goed resultaat verliest. "De mensen die zeiden dat NAC een probleemloos seizoen tegemoet zou gaan, heb ik nooit begrepen. Vorig jaar ging het in de eerste seizoenshelft met Marí, Angeliño, García en Ambrose al met hangen en wurgen. Pas na de komst van Sadiq is het even gaan lopen. Die kwaliteiten heeft NAC niet meer, het elftal is minder geworden."

NAC gaat zaterdagavond op bezoek bij VVV-Venlo, dat het seizoen goed is begonnen. Daarna staan zware wedstrijden tegen PSV (thuis) en FC Utecht (uit) op het programma.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen