Preud'homme hard in oordeel: "Standard niet klaar voor Europa"

Preud'homme hard in oordeel: "Standard niet klaar voor Europa"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 september 2018 – Michel Preud'homme trekt zijn conclusies na de 5-1 nederlaag van Standard Luik tegen Sevilla in de Europa League. De Belgische trainer is van mening dat zijn ploeg niet het niveau heeft om op Europees niveau mee te draaien. Standard Luik kwam in Zuid-Spanje een helft aardig mee, maar werd vervolgens over de knie gelegd.

"We hebben slaag gekregen", realiseert Preud'homme zich in gesprek met Het Nieuwsblad. "Deze groep is nog niet klaar voor deze Europese competitie. Ons probleem is dat we het technisch, tactisch en fysiek niet kunnen volhouden. We speelden tegen Ajax en Sevilla, maar dat is te hoog gegrepen."

De Belgische club ging Zuid-Spanje met een 2-1 achterstand rusten. "Ik denk dat de eerste helft oké was. Het plan werd goed gerespecteerd. De twee goals die we incasseerden, kwamen voort uit individuele klasse, maar het is moeilijk om daar iets tegen te doen", aldus de trainer. In de tweede helft liep Sevilla mede door twee doelpunten Wissam Ben Yedder uit naar 5-1.

Eerder dit seizoen werd Standard in de voorrondes van de Champions League uitgeschakeld door Ajax. In de competitie bevindt het team van Preud'homme zich na zeven speelrondes op de zesde plek.

Reacties

gerelateerd