Frankrijk: Lyon loopt uit

26 september 2005, 01:04

Olympique Lyon heeft dit weekend goede zaken gedaan. De regerend landskampioen won zelfs enigszins gelukkig met 0-1 van FC Nantes, terwijl achtervolger Paris Saint-German zaterdag al punten liet liggen bij Le Mans (0-0). Hierdoor heeft Lyon na negen wedstrijden vier punten voorsprong op PSG, dat nog altijd tweede staat.

De zege van Lyon tegen Nantes was ronduit miraculeus. Nantes speelde een puike partij, maar Lyon-doelman Coupet bleek niet te kloppen. In de openingsfase van de wedstrijd stopte de Franse keeper al een penalty en ook in het vervolg van de wedstrijd bleek hij een onneembare hindernis voor de Nantes-aanval. Een oude voetbalwet schrijft voor dat als je de kansen zelf niet benut, je gegarandeerd een doelpunt tegen krijgt. Ook in Nantes bleek deze wet van toepassing, want Fred bezorgde Lyon in de slotfase alsnog de volle winst.

Paris Saint-German kwam zaterdagavond al in actie. De ploeg uit de Franse hoofdstad kwam buitenshuis niet verder dan 0-0, waardoor Le Mans in de subtop van de Franse competitie blijft staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen