Voormalig bondscoach Pauw keert terug naar Nederland

20 september 2018, 23:58

Vera Pauw, voormalig bondscoach van het Nederlands vrouwenteam, komt terug naar Nederland. De coach heeft besloten om haar contract bij het Amerikaanse Houston Dash niet te verlengen. Hiervoor was ze bondscoach in Zuid-Afrika en inmiddels is de tijd gekomen om terug te keren naar Nederland, zo vindt ze. "Hoewel Houston Dash een fenomenale club is, met nog een groot potentieel, is het voor mij goed om terug te gaan naar mijn man."

Dat staat te lezen op de officiële kanalen van de club. De afgelopen twee jaar was ze in Amerikaanse dienst, waar ze overigens prima presteerde. "Ik verlaat een jong team, dat klaar is voor de toekomst. De basis is gelegd, ik wens de club al het succes dat het verdient." In haar eerste seizoen werd ze zesde, afgelopen jaar vijfde en liep ze slechts op het nippertje de play-offs mis. Voorzitter Chris Canetti baalt dan ook dat Pauw vertrekt.

"Ze heeft geweldig werk geleverd en heeft de club in de juiste richting gewezen. Ze heeft een goede basis gelegd, maar ik respecteer haar beslissing en wens haar het allerbeste in de toekomst", aldus Canetti. Pauw keert dus terug naar Nederland, waar ze eerder werkzaam was als bondscoach. Voor die prestaties werd ze benoemd tot bondsridder van de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen