Groep E: Arsenal en Dost-loos Sporting winnen probleemloos

20 september 2018, 23:18

Zonder hoogstaand te spelen heeft Arsenal in eigen huis haar plicht vervuld. Voor eigen publiek won het van het Oekraïense Vorskla Poltava: toen het eenmaal met 4-0 voor stond, ging de voet echter wel iets te ver van het gaspedaal, waardoor de bezoekers nog tweemaal konden scoren. Sporting Portugal, nog altijd zonder de geblesseerde Bas Dos, hield de punten ook in eigen huis tegen Qarabag (2-0).

Arsenal - Vorskla Poltava 4-2

Het duurde even voordat de Engelse grootmacht op gang kwam, maar na de openingstreffer van Pierre-Emerick Aubameyang, na een halfuur spelen, ging het lopen. Het kwaliteitsverschil met Vorskla bleek te groot, al zal het trainer Unai Emery te lang hebben geduurd voordat het ook getoond werd aan de fans, die voor de pauze niet meteen werden verwend.

Na rust werd dat gelukkig beter: Danny Welbeck, Mesut Özil en opnieuw Aubameyang deelden mee in de feestvreugde en kwamen op het scoreformulier. In de slotfase legde het nietige Vorskla Poltava nog wel even de defensieve zwakte van Arsenal bloot. Want via Vladimir Chesnakov en Vyacheslav Sharpar werd er in het laatste kwartier nog twee gescoord bij de debuterende goalie Bernd Leno.

Sporting Portugal - Qarabag FK 2-0

Sporting Lissabon kan de geblesseerde Dost blijkbaar missen. Op eigen veld boekte het namelijk een oerdegelijke zege op Qarabag, dankzij goals van Raphinha en Jovane Cabral. De hamstringblessure van Dost blijkt hardnekkiger dan gedacht, waardoor de Portugezen het voorlopig zonder de goalgetter zullen moeten doen. Vooralsnog is dat in de Europa League nog zonder gevolgen: al zal Arsenal hopen dat de Nederlander tegen hen ook nog ontbreekt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen