Groep F: F91 Dudelange maakt het winnend AC Milan lastig

20 september 2018, 23:11

AC Milan heeft zijn eerste groepswedstrijd in de Europa League afgesloten met een overwinning. Maar op bezoek bij het Luxemburgse Dudelange won het slechts met 0-1: een resultaat waarop de thuisploeg trots mocht zijn. Voor het eerst in de historie kwam een Luxemburgse ploeg uit in de groepsfase van een Europees toernooi en dat deed het in een uitverkocht huis, verdienstelijk. In dezelfde groep bleven Olympiacos en Real Betis steken op een doelpuntloos gelijkspel.

F91 Dudelange - AC Milan 0-1

Ondanks de duidelijke kwaliteitsverschillen in de selectie, de miljoenen verschillen en de grote sterren bij de bezoekers, hadden de Italianen het opvallend moeilijk op bezoek bij het nietige F91 Dudelange. Hoewel de thuisploeg flink naar achteren werd gedrukt, bleef het - mede dankzij keeper Joe Frising - knap en lang op de been. 

Pas na ruim een halfuur ging het een beetje lopen bij Milan en werden er goede kansen gecreëerd. Dat het won in Luxemburg, waar iedereen was uitgelopen om het grote Milan aan het werk te zien, was terecht. Maar gezien alle verschillen had het zo moeilijk niet mogen gaan bij de bezoekers. Aanvaller Gonzalo Higuaín liet zich na een uur op een voorzet van Samu Castillejo gelden en maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Weinig doelpunt, wat voor de Luxemburgers reden zal zijn voor een klein feestje. Punten leverde het overigens niet op. 

Olympiakos - Real Betis 0-0

Het was het enige Europa League-duel waar deze donderdagavond niet gescoord werd. Ondanks een rode kaart voor oud-Willem II'er Konstantinos Tsimikas bij de Grieken, kon Andrés Guardado met Real Betis geen potten breken op Griekse bodem. De brilstand bleef daarom op het bord staan in het Karaiskaki Stadium.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen